Profiel:

De Border Collie is een leergierige hond die qua intelligentie boven aan de lijst van rashonden staat. De Border Collie is mensgericht en wil graag werken, dit laten ze bijvoorbeeld zien bij het drijven van schapen, agillity en frisbee. De Border Collie is actief, levendig, oplettend, scherp reagerend en intelligent. Qua uiterlijk is de hond atletisch, heeft een vloeiend sierlijk silhouet en een goed uithoudingsvermogen. De Border Collie beweegt zich vrij, soepel en is onvermoeibaar. Hij kan een grote snelheid ontwikkelen en gemakkelijk in sluipgang over gaan. De ideale schofthoogte is plusminus 50 cm. 

Als je overweegt om een Border Collie te nemen dan moet je hem/haar een actief leven kunnen bieden. Door het aanbieden van denkspelletjes kun je ze naast lichamelijke activiteiten ook geestelijk prikkelen.

Gezondheid:

Border Collies zijn over het algemeen, mits zorgvuldig en met kennis gefokt, gezonde en actieve honden.

Onze borders welke voor fokdoeleinden worden gebruikt zijn aan de hand van foto's gemaakt door een FCI erkende dierenkliniek door de Raad van beheer onderzocht en gezond verklaard. Ze hebben beide HDA heupen, dysplasie vrije ellebogen en zijn vrij van oogafwijkingen. Tevens is het DNA vastgelegd. Alle officiële erkende certificaten en documenten zijn in ons bezit.

Gehoorzaamheid:                                                                                                                                                      

Een hond dient opgevoed te worden, wanneer je dit niet doet heb je binnen de kortste keren een ongeleid projectiel in huis. Een hond die zelf de regie in handen neemt. Dit wil je niet als hondeneigenaar, je wilt dat je hond naar je luistert en jouw commando’s opvolgt. Wij adviseren de toekomstige pup eigenaren om zodra je pup 8 weken oud is op puppy training te gaan en aansluitend gehoorzaamheidstraining te gaan volgen. Gehoorzaamheid aanleren bij een Border collie is vrij eenvoudig vooral omdat hij een grote passie voor werken heeft en snel leert. Hij zal dan ook graag laten zien hoe hij nog mooier, langer en beter kan zitten.  Border collies leren razendsnel, dus ook ongewenst gedrag. Vanwege hun grote behoefte aan fysieke inspanning hebben ze echt niet voldoende aan een uurtje wandelen of fietsen. Een goede Border collie-baas moet wel wat meer uit de kast halen.